Zoek
Zoek

Ben is Cloud Engineer Workspace bij Intermax.

Iedere P1 is leuk!

Ben is in 2021 begonnen als Cloud Engineer Workspace binnen Intermax in team Argon. Team Argon is verantwoordelijk voor de digitale werkplekinfrastructuur bij klanten.

Groepsfoto collega's Intermax drie mannen staand
Waar is de voorliefde voor een loopbaan binnen de IT begonnen?

Dat is met de paplepel ingegoten door mijn vader. Hij is lange tijd programmeur geweest, dus ik zat vroeger als kind thuis altijd al met zijn spullen zoals floppy’s en dergelijke te spelen. Op de middelbare school had ik nog geen idee in welke richting ik verder wilde gaan. Ik heb eerst wat omzwervingen gemaakt in verzorging en beveiliging voordat ik uiteindelijk in de IT ben gaan werken. Het omslagpunt van beveiliging naar de IT kwam doordat mijn vriendin het zo ongezellig vond dat ik altijd in de avonden en weekenden aan het werk was. Omdat ik nog steeds veel aan het hobbyen en gamen was, kwam het idee op om mij wat meer te gaan verdiepen in het IT vak. Ik ben toen een aantal certificaten gaan halen bij een IT bedrijf dat in het weekend scholing aanbood. Er was daar ook een supportbaan beschikbaar, waardoor ik meteen praktisch aan de slag kon binnen het IT werkveld.

Hoe ben je bij Intermax terechtgekomen?

De vacature van Cloud Engineer had ik al eens bij een andere organisatie voorbij zien komen en dat bleek voor mij een mooie stap te zijn om van Support Engineer naar een wat complexere rol door te kunnen groeien met meer focus op advies en implementatie. Ik heb toen voor mooie klanten kunnen werken, maar helaas paste de bedrijfscultuur niet helemaal bij mij. De club was iets te klein en de interne cultuur te bot naar mijn mening. Toen ik via Tweakers de vacature bij Intermax voorbij zag komen, werd mijn interesse meteen gewekt. Ik las dat het om een rol ging waarbij de focus op Citrix lag en dat is waar ik al goed in was en nog beter in wilde worden, dus ik heb meteen gebeld dat ik wel interesse had om een keer te komen praten.

Wat sprak je aan in de vacature?

Het werken aan Citrix oplossingen was precies wat ik zocht. Bij de kennismakingsgesprekken was er direct een klik met het team en voelde het goed om de overstap naar Intermax te maken. Voor mij was het duidelijk dat dit de baan was waarnaar ik op zoek was.

Waarom is Intermax voor jou de werkgever waarvoor je elke dag je bed uitkomt?

Intermax is een mensgerichte organisatie. Fijn dat veel (personeels)zaken hier goed geregeld zijn, het voelt als een gespreid bedje waarin je terechtkomt. Ik heb hier nog nooit een felle discussie gehad met directe collega’s. Iedereen is vriendelijk en staat ervoor open om even te sparren over een technisch vraagstuk of je op weg te helpen als je ergens zelf niet helemaal uitkomt. Technisch gezien had ik al veel bagage, maar ik heb hier de afgelopen tijd ook veel bijgeleerd. Er zijn wat dat betreft technische uitdagingen genoeg!

"Ik leer vooral in de praktijk door te doen!"

Aan wat voor soort projecten werk je en wat is je ambitie voor de toekomst?

Ik pak verschillende werkzaamheden op binnen het team. Met name incidenten (ad hoc) en changes op het gebied van Citrix werkplekbeheer en alle bijbehorende active directory services. Een voorbeeld van een change is het omzetten van een oude domain controller naar een nieuwe versie. Daarvoor bouw je eerst een nieuwe server op naast de bestaande en zet je de verschillende rollen vervolgens 1 voor 1 om. De laatste tijd verdiep ik mij in het werkveld van ‘product ownership’. Het is mijn ambitie om uiteindelijk leiding te geven aan een team, dus daar is dit een mooi opstapje voor.

Waar ligt voor jou altijd de grootste uitdaging qua dagelijkse werkzaamheden?

De uitdaging zit hem wat mij betreft in de complexiteit van een technisch vraagstuk. Ik hou zelf erg van het werken aan P1 oplossingen; ad hoc vraagstukken vanuit de klant die met de hoogste prioriteit opgepakt en opgelost moeten worden. Het troubleshooten daarin vind ik altijd erg interessant. Soms heb ik een ander team / specialisme nodig of kom ik erachter dat projectdocumentatie onvolledig is. Dan is het aan mij om de informatie compleet te krijgen zodat ik vooruit kan. Dat kost soms even extra tijd, maar des te leuker als je er uiteindelijk zelf uitkomt en de oplossing aan de klant kunt aanbieden.

Wat vind jij belangrijk in de samenwerking met je collega’s?

Dat je dezelfde humor hebt en technisch gezien op één lijn zit of weet te komen. Altijd goed om een vraagstuk met 4-ogen te bekijken en om hulp te vragen als je ergens nog niet zoveel kennis van hebt. Je kunt er beter eerlijk over zijn wanneer je iets nog niet weet, dan meepraten terwijl je geen idee hebt waar het over gaat.

Ervaar je dat ook op die manier binnen jouw team (Argon)?

Ja zeker, ik voel me echt thuis in dit team.

Welke opvallende casus in jouw werksituatie of bij een klant heeft veel indruk op je gemaakt of ben je trots op?

Iedere P1 is leuk! Ik hou van de afwisseling die dat met zich meebrengt. Iedere dag is anders, dat vind ik top!

Wat doe jij om je kennis & vaardigheden up to date te houden?

Werkzaamheden oppakken die voor mij nieuw zijn. Dat komt meestal vanzelf voorbij in troubleshooting. Ik leer vooral in de praktijk door te doen, bij voorkeur niet uit een boek.

Hoe zie jij de toekomst in het werkveld van (digital) workspace infrastructure?

Er verandert veel, zoals de ontwikkelingen die je ziet in AI met bijvoorbeeld ChatGPT. Dat alles naar de Cloud gaat speelt al langer, maar het wordt steeds concreter. Het advies dat je aan klanten geeft wordt daardoor minder ‘on-prem’. Binnen Intermax zorgen we ervoor dat ons aanbod qua diensten aansluit bij wat klanten zowel nu als in de toekomst nodig hebben.

Wat zou jij een toekomstige collega adviseren die graag als Cloud Engineer Workspace bij Intermax aan de slag wil gaan?

Loop niet te hard van stapel, want er komt veel op je af tijdens zo’n eerste periode. Leer de mensen kennen en kijk goed mee bij wat er allemaal gebeurt, zodat je jouw weg binnen de organisatie en je eigen team gemakkelijk kunt vinden.

Onze vacatures

Werken bij Intermax brengt je verder