Zoek
Zoek

Martijn is Cloud Engineer Infrastructuur

"Het is wel Major League wat we spelen bij Intermax"

Martijn werkt 2 jaar bij Intermax als Cloud Engineer met Infrastructuur specialisatie; dus alles met compute, storage, netwerk infrastructuur voor zowel klanten als bij Intermax zelf.

Martijn, is dit je eerste baan?

Ja, ik heb hiervoor een bachelor gevolgd in Netwerk en Software Engineering. Dit bestond uit routing & switching op Cisco basis en programmeren in C, C++, Perl, Python en ga zo maar door. Dat deed ik op de Haagse hogeschool in Delft. Daar heb ik ontdekt dat mijn grote voorkeur ligt bij Netwerk Engineering. Ik heb aansluitend een Master in Advanced Internetwork Engineering gevolgd in Glasgow. Dat vond ik supervet. Uiteindelijk ook afgemaakt, maar wel in Nederland vanwege de COVID-19 pandemie die toen heerste.

Hoe ben je bij Intermax terechtgekomen?

Op zich wel grappig, op de Haagse hogeschool was ik evenementenmanager voor de studievereniging, dus ik mocht zowel leuke als educatieve activiteiten organiseren. Intermax en ook Guardian360 zijn daar meerdere malen sponsor van geweest, dus ik was al een beetje bekend met de naam Intermax en een aantal van mijn studiegenoten werkten destijds ook bij Intermax. Toen ik naar werk zocht, liep ik tegen een headhunter aan die toevallig iemand bij…. jawel, Intermax kende, dus dat was geen vreemde naam voor me. Ik heb toen een aantal gesprekken gevoerd. Het beviel goed, klonk interessant en uitdagend en ik merkte ook wel dat ik met slimme gasten aan tafel zat. Mensen die alles van techniek wisten.

Wist jij toen je jong was al dat je iets in IT ging doen?

Ik speelde vroeger veel met K’nex, kreeg op mijn 9e verjaardag mijn eerste laptop en ging toen al snel gamen. Ik merkte dat als ik tegen bepaalde issues aanliep op de computer, ik op onderzoek uitging. Googelen naar ‘hoe komt dat?’ ‘Kan ik het zelf oplossen?’ Ja, eigenlijk is er sindsdien niet veel veranderd. Ik gebruik Google nog steeds als ik tegen problemen aanloop. Mijn zoekopdrachten zijn nu alleen een stuk specifieker.

Hoe ziet jouw toekomst eruit Martijn?

Sowieso zie ik mijzelf hier wel voor een lange tijd werken. Ik vind het bedrijf en de collega’s die hier werken heel fijn. Wat mij ook een goed gevoel geeft is dat we in ons dagelijkse werk echt het verschil maken. Zo werken we onder andere voor diverse grote Nederlandse ziekenhuizen. Als daar een server uitvalt, kan dat grote gevolgen hebben voor het functioneren van het ziekenhuis. Wat wij doen om onze klanten te ondersteunen vind ik heel waardevol. Ik vind het fijn om te werken aan iets wat nuttig is.

"Tijdens mijn studie was ik een van de weinigen die koos voor Netwerk Engineering"

In IT kan je alle kanten op. Waarom kies jij specifiek voor netwerken?

Het is een heel specifieke tak van sport. Ik weet nog wel tijdens mijn studie dat, samen met nog één studiegenoot, wij ‘Netwerken’ interessant vonden en daar dus in doorgingen. De rest van de studenten koos voor ‘Software Engineering’.

Ik vind de gehele gedachte erachter; de diepgang binnen dit onderdeel, interessant. Je kunt het voor je zien als duizenden op elkaar aangesloten dozen, die elkaar in zekere mate kennen door middel van alle protocollen en systemen die daarvoor zijn ingericht. Hoe alles communiceert met BGP of OSPF, hoe failovers zijn ingeregeld, hoe wij multicast gebruiken zodat we overal kunnen Netflixen, tot een klein bedrijfsnetwerk waarin je systemen wilt automatiseren. Alles moet met elkaar kunnen communiceren en het staat nooit stil omdat de ontwikkeling continu doorgaat. Het moet steeds sneller, beter en efficiënter.

Opleidingen en trainingen?

Eens per kwartaal probeer ik een training te volgen en/of een certificaat te behalen. Je krijgt binnen Intermax de mogelijkheden om dat te doen. Ik heb hier mijn NSE-4 gehaald, JNCIA, Kibana data analyst, AZ-700 en ben op dit moment bezig met mijn CKAD.

Heb je een vaste werkplek?

Ja en nee. Alle werkplekken zijn in principe een flexplek, maar je ziet dat collega’s en teams toch wel een voorkeur hebben voor waar ze dagelijks zitten. Ook wel logisch want dan kun je makkelijker met elkaar communiceren.

Hobby’s? Nog steeds gamen?

Gamen doe ik een stuk minder. Mijn grootste hobby nu is klimmen. Ik ben al 6 jaar sportklimmer en heb daar ook wedstrijden in gedaan door heel Nederland. Ik train minstens 4 keer in de week en ga regelmatig met vrienden naar België, Duitsland of Luxemburg om een week te klimmen in de rotsen, dat vind ik supertof! Koken is trouwens ook een grote hobby van mij.

Zie je jouw collega's ook buiten werktijd?

Ja, best wel veel eigenlijk. Ik zie mijn team ook als vrienden. We gaan weleens een avondje kaarten, gamen, of naar de film. Binnen ons team ben ik vanuit de Agile mindset ook de ‘partymaster’, dus ik ‘moet’ het gezellig houden zeg maar. Binnen een aantal weken gaan we ook met z’n allen klimmen en een bierproeverij doen. In januari is een collega van mij geen ‘vega’ meer, hij wilde dat een jaar uitproberen, dus dan gaan we met z’n allen onbeperkt spareribs eten.

Waar moet je tegen kunnen om hier te werken?

We spelen bij Intermax Major League. We werken voor mooie klanten maar die eisen ook veel van ons. Dingen zoals het draaien van storingsdienst in de avond of het weekend, moet je wel kunnen en willen doen. Je staat dan ‘stand-by’ voor als er een storing is die moet worden opgelost. Daar hoort soms ook een bezoek aan het datacenter of een andere locatie bij. Als ik zie dat collega’s in de avond nog bezig zijn, dan probeer ik ze te ondersteunen. Al is het maar voor wat gezelligheid.

Onze vacatures

Cloud Engineer vacatures bij Intermax