Search
Search

Sten is Infrastructure Engineer in opleiding bij Intermax

“Wat Intermax onderscheidt is de open cultuur, je vindt hier gemakkelijk je weg.”

Sten werkt als Engineer bij het team IaaS; Infrastructure as a Service, en houdt zich vooral bezig met netwerk-gerelateerde zaken. Sten werkt drie dagen per week bij Intermax en is twee dagen op de Hogeschool van Utrecht. Hij volgt de duale Hbo- opleiding Cyber Security & Cloud, een leer-werktraject van de Cloud IT Academy. Sten zit nu in zijn laatste jaar van deze opleiding.

Groepsfoto collega's Intermax drie mannen staand
Sten, jij volgt nog een Hbo-opleiding en daarnaast werk je. Mooie combi toch?

De studie heette eerst Netwerk en System Engineering, maar ze hebben dat nu Cyber Security & Cloud genoemd, spannende termen die nu lekker in de markt liggen. Maar goed, dat sluit perfect aan met wat we hier bij Intermax doen. Het is ook een hele leuke combi want soms doe je iets bij Intermax wat je dan weer op je studie tegenkomt en dat gaat je dan gemakkelijk af omdat je dat dan al door en door in de praktijk hebt meegemaakt. Of soms kom je iets op je studie tegen wat dan weer interessant is voor Intermax. Ik kan nu ook op mijn werk studiepunten halen. De balans tussen studie en werk is goed. Het lijkt net alsof je een 40-urige werkweek hebt. Ik hou nog voldoende vrije tijd over.

Wat doe je in je vrije tijd dan?

Ik drum en muziek is mooi om even los te komen van alles. Uiteraard heb je binnen de muziek ook veel digitale technologie, maar zelf zit ik graag achter mijn akoestische drumstel.

Wat doe je gemiddeld op een dag bij Intermax?

Oei, nou dat verschilt heel erg, het is heel dynamisch. We beginnen altijd wel met een stand-up, om te bespreken wat we vandaag willen bereiken en te delen wat we gisteren hebben bereikt. In ons team werken we veel in sprints. Zo bepalen we elke 2 weken wat we willen gaan doen. Je je stemt met het team af wat prioriteit heeft, kan zelf dus ook invloed uitoefenen op wat je leuk vindt om op te pakken en hoe je daarin samen wilt werken.

Jij zit aan de netwerk kant zei je. Waarom vind je dat leuk?

Het is lastig te omschrijven, maar het is gewoon leuk dat als je een verbinding hebt gelegd en je een ‘pingetje’ doet, je ziet dat het werkt. Klinkt misschien stom, maar ik word daar blij van, haha! En zeker ook om te bepalen hoe verkeer stroomt; hoe je erover nadenkt dat iets goed uitpakt, ook al is er een storing, dat je zorgt voor de minste impact. Dat zijn gewoon leuke dingen om over na te denken. 

"Het is gewoon leuk dat als je een verbinding hebt gelegd en je een ‘pingetje’ doet, je ziet dat het werkt."

Hoe complexer, hoe leuker?

Soms wel, soms ook niet. Sommige problemen kunnen best wel diep zitten en dat vereist veel denkwerk.

Jij bent nog jong Sten. En je werkt in combinatie met een studie. Word je wel als volwaardige collega beschouwd?

Ja zeker wel. Collega’s kunnen natuurlijk wel eens grapjes maken, maar daar kan ik prima mee omgaan. In principe word je zeker als een volwaardige engineer behandeld hoor. Qua werkzaamheden doe ik ook nagenoeg hetzelfde als een ‘normale’ engineer.

Hoe kijk jij naar de toekomst?

Ik hoop hierna nog een andere studie te kunnen doen, dat kan een direct aansluitende vervolgstudie zijn of een studie iets meer de ‘business kant’ op. Ik vind het namelijk ook leuk om na te denken over wat voor oplossingen een bedrijf nodig heeft. Een stukje consultancy zeg maar. Die rol zou ik zeker ook bij Intermax kunnen invullen, in de functie van Solution Architect bijvoorbeeld.

Waarom moeten andere jonge mensen kiezen voor Intermax?

Wat Intermax onderscheidt is de open cultuur, het is een platte organisatie, je kan hier gemakkelijk je weg vinden, groeien in de dingen die jij leuk vindt en zeker als je enthousiast bent over bepaalde technologieën, krijg je de ruimte om jezelf erin te verdiepen en/of verbeteren. Er is een onbeperkt studiebudget beschikbaar bij Intermax.

Heb je vakkundige mensen om je heen?

Zeker. Hier werken mensen waar je onwijs veel van kan leren. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een migratie van een Firewall bij een klant van ons, en om dat met het ‘handje’ te doen kost te veel tijd. Onze leverancier heeft daar een tool voor geschreven, maar die neemt bepaalde zaken van de configuratie niet over. Denk bijvoorbeeld aan certificaten of wachtwoorden. Een van onze architecten heeft een tool geschreven die dat allemaal veel beter doet en dan zie je wel dat zo’n persoon veel ervaring heeft en soms zelfs betere dingen kan maken dan wat de leverancier levert.

Gebruiken jullie daarvoor nog verschillende talen of tools?

Voor het programmeren zijn er veel collega’s die met Python werken of PowerShell, maar de talen die we in principe gebruiken bij Intermax zijn Ansible voor het maken van configuraties, of Terraform voor Firewalls. Het zijn declaratieve talen.

Zijn er nog leuke initiatieven die je met collega’s doet?

Natuurlijk! Het is belangrijk dat je elkaar goed leert kennen. Laatst hadden we een BBQ in onze nieuwe kantoorlocatie in Zwolle. We zijn daar eerst met een boot gaan varen en hebben na afloop nog leuke kaartspelletjes gedaan, waardoor we het uiteindelijk veel te laat hebben gemaakt haha. 

Heb jij werk wat ertoe doet?

Ja daar ben ik wel van overtuigd. We doen veel belangrijk werk voor ziekenhuizen en nemen dan ook echt werk uit handen door bijvoorbeeld een infrastructuur te bouwen die gewoon goed en redundant is uitgevoerd. Je ziet echt direct dat we meerwaarde leveren. Als ik wel eens in ziekenhuis binnenloop, merk ik dat het iets met me doet.

Onze vacatures

Vacatures bij Intermax