Search
Search

Twan is Security Analist bij Intermax

"Het is elke week best pittig, maar complexiteit maakt het werk juist leuk vind ik."

Twan is Security Analist en werkt op de afdeling CDC (Cyber Defense Center) en is nu ongeveer 1 jaar in dienst bij Intermax. Twan en zijn team werken aan de digitale weerbaarheid van de kritische infrastructuren in Nederland. Zij monitoren applicaties, systemen en netwerken voor klanten en voor Intermax zelf.

Intermax groepsfoto staand twee mannen en een vrouw
Twan, kan je iets vertellen over je opleiding?

Ik heb eerst Mbo gedaan in IT-beheer en ben toen naar Hbo Software & Cybersecurity gegaan.

Hoe ben je vanuit je studie bij Intermax gekomen?

Ik ben zelf gaan zoeken. Ik kreeg wel banen aangeboden, maar die stonden mij niet zo aan. Ik ben toen verder gaan zoeken naar een Security Analist functie en heb bij een aantal bedrijven gesprekken gehad. Intermax trok mij omdat er ook nog veel ruimte was voor ontwikkeling en het helpen meebouwen aan deze afdeling. Dat is een uitdaging op zich en dat sprak mij erg aan. Tijdens de opleiding werkte ik met Elasticsearch en daar werken ze bij Intermax ook mee, dus dat was voor mij heel fijn.

Toen je bij Intermax ging solliciteren, hoe ging dat?

Het liep in eerste instantie via een bedrijf die de recruiter van Intermax benaderde. Ik kreeg een contract aangeboden van Intermax, niet een contract van een wervingsbureau ofzo. Ik had 2 maanden proeftijd en daarna kreeg ik meteen een vast contract. Dat zat gelijk goed.

Dit is je eerste echte baan (na de stageperiodes), hoe ervaarde je je eerste werkdag?

Ik werd goed ontvangen door mijn nieuwe collega’s van het team en werd goed op weg geholpen. Alles was geregeld. Ik kon meteen wat zaken gaan uitzoeken en doen, dat was heel fijn.

"Er zijn veel Engineers met jarenlange ervaring waar je op terug kunt vallen. Zij staan open voor jouw vragen en mening."

Wat maakt jouw werk leuk?

Afwisseling. Ik heb elke dag nieuwe cases die ik onderzoek, er zijn verschillende detecties die binnenkomen met net weer een andere variabele, een ander scenario, en zo kom je bijna nooit op hetzelfde uit. Het is elke week best pittig hoor, maar dat complexe maakt het juist leuk vind ik. Echt uitdagend!

Kan je ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling bij Intermax?

Zeker. Ik ben destijds begonnen met een elastic opleiding voor certified data-analist, die moet je dan binnen een aantal maanden halen. Het is de basis om mijn werk te kunnen doen. Daarnaast heb ik nog een compTIA-certificering gehaald, een Security Plus certificering en ik ga binnenkort nog beginnen met een Analist Certificering. Ik heb samen met een ervaren collega een persoonlijk plan opgesteld voor nog meer certificeringen voor de komende jaren en in principe sta je vrij in de keuzes die je daarin maakt. Er is hier een onbeperkt studiebudget.

Hoe werken jullie samen binnen je team?

We werken binnen een zelfsturend team. Ik heb 1 x per maand overleg met het CDC team. Het merendeel zit op het kantoor in Zwolle en ik zit ook 1 x per maand met Sander (Managing Director), Niels (Lead Cloud Architect) en Fynn (Information Security Officer). Dan bespreken we de MDR (Managed Detection & Response) implementatie om meer inzicht te krijgen in de systemen en applicaties.

Wat is jouw eigen ambitie?

Ik ben nu zelf bezig met mijn MBA, daar ben ik een aantal weken geleden mee begonnen. Ik had daar een jaar werkervaring voor nodig, die heb ik nu. Ik wil mezelf verder ontwikkelen. Security is wel de richting die mij het meest interesseert. Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe dingen gebeuren. Dan zoek ik altijd naar de mogelijke oorzaken en uiteraard de oplossingen. 

Jouw keuze voor IT, had je dat al vroeg door?

Ik heb altijd al iets met computers gehad. Van kinds af aan. Op de middelbare school ging ik al bij een computerbedrijfje werken. De eigenaar wilde graag dat ik daar kwam werken toen ik met mijn Mbo-opleiding bezig was. Blijkbaar had ik een goede indruk achtergelaten.

Waarom Intermax?

Wij zijn als CDC wel een aparte tak binnen Intermax. Als je op zoek bent naar een uitdaging, niet bang bent om door te zoeken en door te vragen en als je altijd met nieuwe technologie bezig wilt zijn, dan zit je hier echt op je plek.

Begeef je je tussen vakkundige collega’s?

De kwaliteit is erg hoog hier. Er zijn veel Engineers met jarenlange ervaring waar je op terug kunt vallen. Zij staan open voor jouw vragen en mening.

Heb je nog hobby’s naast je werk?

5 dagen per week probeer ik te fitnessen, ik hou mij ook bezig met aandelen en investeren, de Formule 1 en ik ga af en toe naar een ‘festivalletje’ met techno en soms wat hardere muziek.

Analist zijn, zit dat in je DNA, zoek jij dingen grondig uit?

Ja, ik vergelijk altijd wel en maak altijd afwegingen. In
onze familie werken veel mensen in financiën, boekhouding, accountancy en ik heb één oom in de IT. Dus ja dat analytische cijferwerk zit wel in de familie
ja. Impulsaankopen komen bij ons in de familie weinig voor, haha!

Onze vacatures

Vacatures bij Intermax