Zoek
Zoek

Patrick is Cloud Engineer bij Intermax

"Ik ben wel een behoorlijke techneut ja."

Patrick werkt sinds 2017 bij Intermax en maakt als Cloud Engineer onderdeel uit van het Delivery team. Zijn studie Systeembeheer in Utrecht bracht hem in het IT-vak. Patrick is daarna 3 jaar in het buitenland geweest voor een andere studie maar is toch weer teruggekeerd naar Nederland, Rotterdam, om in de IT te gaan werken.

Groepsfoto collega's Intermax drie mannen staand
Begonnen bij Intermax als Cloud Engineer?

Ja, alleen waren de werkzaamheden toen heel anders dan nu. Als ik nu zou beginnen in de rol van toen, zou ik Support Engineer zijn. Maar die functie was er 5 jaar geleden nog niet. Ik liep ook storingsdiensten voor een paar jaar. Heel leerzame periode. Thuis heb ik nu ook een storingsdienst ondertussen, een kleine van 8 maanden, haha.

Hoe ben je in je rol gegroeid, kun je daar een voorbeeld van geven?

Wat ik toen voor de klant deed bestond vooral uit eerstelijns contact; het helpen met de tickets die werden aangemaakt en oppakken van klantvragen/verzoeken. Dat doe ik nu allemaal niet meer. Nu ben ik meer uitvoerend aan de slag in grote projecten. Zo help ik mee met de presales aan het begin; hoe kunnen we een RFP zo goed mogelijk laten landen in onze organisatie? en op welke manieren richten we onze dienstverlening voor klanten in? Dat is een hele andere manier van werken. Ik heb binnen Intermax kunnen groeien in mijn rol, daar ben ik heel blij mee. Nu ben ik ook meer bezig met nieuwe technologieën en nieuwe dienstverlening voor klanten.

Wat voor nieuwe technologieën zijn dat?

Dat kunnen kleine dingen zijn als keuzes die je maakt in multi-factor authenticatie, of je nou DUO gebruikt of binnen Azure de standaard mfa gebruikt bijvoorbeeld. Of wat we nu de komende tijd graag willen doen om te kijken of we een groot deel van de klant in de public cloud kunnen zetten. Hierin willen we de aankomende tijd veel meer stappen gaan maken. Meer in de Azure cloud in plaats van on-premise. Dat heeft een betere aansluiting bij wat we doen. Voor mij is het qua focus ook steeds een andere uitdaging, dat vind ik tof.

Wat maakt Cloud Engineer zijn nog meer uitdagend?

Een grote klantengroep bij Intermax zijn ziekenhuizen. En als je spreekt van Cloud, dan vindt men dat al snel een soort van ‘spannend’. Zo van, “waar staat mijn data van de patiëntgegevens of de data van scans van hersenen?” bijvoorbeeld. “Hoe kunnen we die data inzien en wie gaat er allemaal om met die data?” Wij proberen die zorgen natuurlijk weg te nemen en te laten zien wat voor normering we hebben binnen Intermax en hoe we hier vertrouwelijk mee omgaan. Je rol is daarin heel betekenisvol.

"Ik heb binnen Intermax kunnen groeien in mijn rol, daar ben ik heel blij mee."

En wat doe je qua werk dan specifiek hierin?

Ik werk, als alles is ingericht, aan wat de klant voor ogen heeft. Denk hierbij aan de applicaties, zorgen dat de patching van de systemen goed is ingeregeld, dat er back-ups gemaakt worden, dat de data veilig staat, dat de juiste storage paden worden aangeroepen. Maar ook bijvoorbeeld virtuele machines van de klant, die op hun locatie staan, overzetten naar de onze en daar onze dienstverlening op inrichten. Dus zorgen dat klanten goed landen bij ons, dat ze erbij kunnen, dat verschillende netwerken met elkaar kunnen communiceren, etc.

En wat is jouw next step? Cloud Architect?

Dat kan, of zelfs meer richting Presales Architect. Toch wat dichter tegen de new business, de nieuwe klanten aan zitten, wat we ook vanuit Team Delivery doen.
Niet volledig de sales kant hè, dat is niet de bedoeling, maar dat ik met de sales persoon meega en technisch kijk of hetgeen wat wordt gezegd we ook zouden kunnen toepassen binnen Intermax. Dus een rol die een beetje tussen Cloud Architect en Presales Architect in zit. Ik denk dat het een rol is die we hier goed kunnen gebruiken.

Hoe technisch ben jij?

Nou ik ben wel een behoorlijke techneut ja.

Thuis ook?

Zeker!

En hoe uit zich dat dan?

Ik heb mijn huis redelijk geautomatiseerd. Denk aan eenvoudige dingen als Hue lampen door het hele huis heen, een robotstofzuiger, een slimme speaker, home assistent waarmee ik verschillende scenes door het huis heen heb geautomatiseerd, een camera systeem met UniFy en ik heb nog heel veel projecten op mijn wensenlijstje staan. Helaas komt niet alles er zomaar doorheen bij mijn vrouw haha.

Heb je nog andere hobby’s?

Ik speel gitaar, ik skeeler graag, schaatsen vind ik leuk en ik ben ook af en toe actief als tolk. Ik ga binnenkort naar een conferentie in Amerika om een week lang, 12 keer 2 uur, dat wat Engels gesproken wordt om te zetten naar Nederlands. Dat doe ik 1 of 2 keer per jaar. Weer eens even wat anders zeg maar.

Waar zou een Cloud Engineer naar moeten kijken als hij/zij interesse heeft om bij Intermax te werken?

Cloud Engineer is best wel algemeen als functietitel. Dat kan op veel manieren worden ingevuld. Je moet vooral kijken wat bij jou past. Technieken moeten aansluiten bij je interesse. Azure, AWS en Google Cloud zijn technieken die hier gebruikt worden. Bepalend is ook op welke manieren ze worden toegepast, welke databases wij gebruiken. Zijn het echt Enterprise omgevingen of kleinere klanten zeg maar. Daarnaast kijk je ook voor welke klanten je werkt. Hier werken we veel voor ziekenhuizen zoals ik eerder benoemde. Dat zijn kritische omgevingen, dat moet bij je passen. Het kan veel stress opleveren aan de ene kant, maar aan de andere kant ook juist een gevoel van beloning geven als je alles neerzet en draaiende houdt zonder verstoring van de dienstverlening.

Hoe ziet je verdere toekomst eruit?

Ik denk daar momenteel niet zo heel ver vooruit over na. Als ik de komende jaren hier kan blijven doen wat ik nu doe en kan doorgroeien is dat prima. Qua projecten lijkt het mij wel gaaf om ooit de lead te nemen over een volledig nieuwe cloud omgeving voor een ziekenhuis.

Onze vacatures

Vacatures bij Intermax