Search
Search

Nils is (nu nog) Support Engineer bij Intermax

"Hier kan je je creativiteit en interesse in het vakgebied goed kwijt."

Nils kwam begin 2022 bij Intermax in dienst. Nog geen jaar later staat hij op het punt om van Support Engineer de overstap te maken naar Cloud Engineer. Hij is 31 jaar en heeft altijd al in de IT gewerkt.

Intermax groepsfoto staand twee mannen en een vrouw
Nils, wat doe je als Support Engineer?

Ik houd me bezig met de intake van servicevragen en storingen die bij ons binnenkomen. Dat zijn zowel telefonische meldingen als schriftelijke tickets per e-mail. Een groot deel van mijn werk bestaat uit het zelf oplossen van issues en het direct bieden van technische ondersteuning aan onze klanten. Je kunt daarbij ook degene zijn die beslist of een melding moet worden overgedragen naar een van de andere operations teams. Afhankelijk van je eigen skills, kun je bepaalde complexe vragen zelf oppakken of doorzetten.

Wat deed je hiervoor?

Als twintiger heb ik gewerkt in de softwareontwikkeling. Ik programmeerde in C-Sharp en DotNet. Op een gegeven moment merkte ik dat het werken als softwareontwikkelaar, bij veelal startups en vergelijkbare wat kleinere organisaties, mij veel stress gaf. Ik spendeerde meer tijd aan mijn werk dan mij lief was. Dat ging vaak wekelijks dik over de 40 uur. Ik ben mij daarom gaan oriënteren op een andere rol in de IT, de meer de beherende kant ervan. Zo ben ik uiteindelijk bij Intermax terechtgekomen in deze supportrol. Doordat ik nu eigenlijk al meer taken oppak van een Cloud Engineer heb ik laten zien dat ik dat ook in mij heb en leuk vind om te doen. Binnenkort krijg ik de kans om de overstap te maken naar de rol van Cloud Engineer.

Wat maakt die nieuwe rol zo interessant voor jou?

Je bent minder bezig met routinematige werkzaamheden. Een groter deel van je tijd werk je aan complexere uitdagingen waarin je meer eigen creativiteit kwijt kan. Het is geen standaard recept. Eerst analyseren en dan vervolgens met een idee of oplossing komen, dat vind ik gewoon leuker.

Waarom zou iemand Cloud Engineer bij Intermax moeten worden?

Je krijgt veel vrijheid. Ik vind het een fijne manier van werken dat wanneer ik tegen een probleem aanloop, ik niet heel erg gelimiteerd ben in de oplossingsrichtingen, maar mijn eigen ideeën kan toepassen. Uiteraard zijn er wel change processen en laat je altijd een ander paar ogen meekijken. Wat ook fijn is, is dat ‘de Cloud’ onze corebusiness is. En niet een product of dienst wat we er even bij doen. Hier gaat het echt om de techniek.

"Ik vind het fijn dat ik niet heel erg gelimiteerd ben in de oplossingsrichtingen, maar mijn eigen ideeën hier kan toepassen."

En je verdere ambitie, kijk je op dit moment al verder vooruit?

Ehm ja en nee, ik denk wel dat ik in dezelfde richting wil doorgroeien. Na verloop van tijd kom je dan meer in een architectenrol terecht. Management en leidinggevende functies zie ik niet zitten, dat past niet bij mij.

Ben jij als IT’er thuis ook met IT bezig?

Ja, redelijk wat. Ik hou ervan om met Home Automation te spelen, Domotica Controllers en dergelijke. Ik heb ook wat Raspberry Pi’tjes opgehangen waar ik allerlei dingen op heb aangesloten. Daar kan je een klein Linux Operating System op draaien en dat gebruikt maar iets van 18 Watt elektriciteit, dus dat is lekker zuinig.
Ik draai daar bijvoorbeeld mijn programma’s op die sensor data uitlezen waarmee ik bijvoorbeeld de lichten kan aanzetten of dimmen en tegelijkertijd ook meet wat de hoeveelheid licht in de ruimte is. Daar is dan weer het een en ander in te automatiseren als je dat wilt. Dus ja, inderdaad een leuke hobby van mij.

Je bent ook wel een echte Nerd hè?

Haha, ja ik hoor hier wel thuis ja. Ik weet ook wel zeker dat als je de meterkast opentrekt van een groot deel van de technische mensen hier, je een vergelijkbaar serverrek ziet staan als bij mij thuis.

Werk je hier bij Intermax in een team?

Ja, ik werk in team Radon.

Team Radon?

Er zijn drie klantenteams die Neon, Radon en Argon heten; allemaal namen van edelgassen. Bij Radon houden wij ons bezig met Windows services, zorgportalen en elektronische patiëntendossiers voor ziekenhuizen. Elk team heeft een Team Captain als meewerkend voorman.

Is het voor jou belangrijk dat jouw werk ertoe doet?

Als er een storing is die we hebben opgelost, die best wel een flinke impact had, of had kunnen hebben, dan kijk ik daar wel even op terug met een gevoel van; ‘goh, wat we hier doen, maakt in positieve zin echt het verschil’. Dat geeft mij zeker een voldaan gevoel.

Had jij van kinds af aan iets met IT?

Jazeker. Onze eerste computer thuis, toen ik 5 of 6 jaar was, was een Windows 95 computer. Daar was ik al snel mee aan het hobbyen. Het kabeltje naar de telefoon had ik ook al snel gevonden, we hadden toen nog een inbelverbinding, waardoor mijn ouders opeens een flinke rekening binnenkregen haha. Daarna verdween hij helaas wel achter slot en grendel. In die tijd had ik er dus al een fascinatie voor en zocht ik van alles op en uit op dit gebied. Ik ben wat dat betreft ook echt een autodidact. Het meeste van wat ik weet, heb ik mijzelf aangeleerd door te doen.

Wat zou je tot slot willen vertellen over Intermax aan degene die jouw verhaal nu leest?

Als je laat zien wat je in huis hebt dan krijg je het vertrouwen om daarmee aan de slag te gaan. Je kunt je technische creativiteit en interesse hier goed kwijt. Hierdoor heb ik veel plezier in mijn werk. Intermax is daarbij ook een leuke organisatie om voor te werken. Ik kan me geen dag bedenken dat ik niet ergens met een paar mensen over in een deuk heb gelegen. Qua sfeer en collegialiteit zit je hier goed!

Onze vacatures

Vacatures bij Intermax